Letos se nám opravdu vydařila! Vánoční výprava s besídkou do zimního lesa, kde panuje opravdová zima, ticho a mráz. Chalupa byla sice zprvu trochu studená, ale to právě proto, že venku panovala paní zima. Seleška je naše oblíbená skautská chalupa na konci světa, přímo pod Hvozdem. Rádi sem jezdíme i v létě na kole, máme to totiž na dojezd z tábora na Naději.

V sobotu dopoledne jsme se vypravili bobovat a užívat si úžasného sněhu kolem, část naší výpravy dokonce vyšplhala na nedaleký vrch Sokol, zatímco zbytek prdloval na ježdíkách. Odpoledne jsme vyrazili do zasněženého lesa ještě jednou, ale poté již vypukla vánoční besídka na plné pecky. Odlévali jsme olovo, krájeli jablíčka, psali dopisy svému budoucímu já, pouštěli jsme svíčky ve skořápkách a samozřejmě jsme si po slavnostní večeři nadělili dárečky. Ty oddílové letos zařídila Máma Žaběna a my jí za to moc děkujeme. Zbrusu nová trika s krásným obrázkem od Pavla Čecha.

Rok 2023 končí. 27 oddílových schůzek, 4 sobotní výlety, 9 víkendových výprav, celotýdenní výprava do Rumunska, pěší puťák kolem Bezdězu a samozřejmě letní tábor. Tříkrálová sbírka i Dobročinná topinka jsou již samozřejmostí. Velkým úspěchem pro mě byla všechna ta nová místa, kde jsme sehnali ubytování a kde jsme ještě nikdy předtím nebyli, Desná, Jizerka, Mikulášovice, Mšeno, klubovna pražského oddílu STAN i ten promrzlý Padouchov, vše nakonec skvělé.

Do roku 2024 přeji všem tomíkům, jejich rodinám i kamarádům pevné zdraví a nekonečné množství zážitků (jak u nás říkáme: zážitek nemusí být vždy příjemný, důležité je, aby byl silný :-), které čekají za vlastním prahem. Jen je potřeba překonat občasnou lenost, zvednut se a vyrazit.

Zdeněk

 

Dejte o tomto článku vědět ostatním   →   Sdílet na Facebooku

Informujeme

  • 6. 10. 2023
    LEVITIO

    Zprovoznili jsme nový systém aktualit a přihlašování na akce LEVITIO, kam má přístup každý, kdo ovládá vlastní email, dítě, mládež a samozřejmě rodiče.

  • 6. 2. 2023
    Tábor 2024

    Další ročník táboření proběhne na Naději v prvních dvou týdnech prázdnin.

Nejbližší akce

Květen 2024

Po Út St Čt So Ne
1
2
3
  • Schůzka (CHIPPEWA)
4
5
6
7
8
9
10
  • Výprava: VÍKENDVÁ VÝPRAVA DO JIZERSKÝCH HOR (CHIPPEWA)
11
12
13
14
15
16
17
  • Schůzka (CHIPPEWA)
18
19
20
21
22
23
24
  • Výprava: Expedice DÁNSKO 2024 (CHIPPEWA)
25
26
27
28
29
30
31