Rozhodně můj neoblíbenější státní svátek, Den boje za svobodu a demokracii 17.listopadu. A letos jsem si fakt užil s partou starších chippewanů a to přímo na místě činu, na Národní třídě. Sice jsme zvolili nejhorší dobu na návštěvu pietního místa u paláce METRO, protože v 17 hodin a 11 minut přišlo kromě nás také asi tak půl Prahy poslechnout si píseň Motlidba pro Martu a zapálit svíčku. Byla to fakt mela, nikdo neudělal asi tak hodinu ani krok, protože nebylo kam. Nakonec se ztratila jen Kačka, ale pištěla tak nahlas, že jí všichni raději uhnuli z cesty a my jí v pohodě našli 🙂

Navštívili jsme i srdce Václava Havla, Národní muzeum s úžasnými sbírkami minerálů a hornin, meteoritů, zvířat, výjevů z historie a Věstonické Venuše, a večer klubovnu pražských tomíků STAN.

V sobotu jsme ráno procházkou došli až pod mohutnou bronzovou sochu Jana Žižky na Vítkově. Je tedy fakt mohutná a má všechno co má mít, přestože Petr tvrdil, že nemá. Batohy jsme si opět schovali na ČRDM a nalehko jsme se vydali k Mánesu, kde začíná pražská náplavka. A protože byla sobota byla náplavka plná trhovců a bylo to skvělé. Došli jsme až na Vyšehrad, kde jsme hledali slavné rodáky a koukali z krásné vyhlídky. Štěpán z ní například dohlédl až do dalekého maďarského Šereďu, kde se tou dobou láznila jeho babička.

Výprava do Sametové Prahy byla skvělá, aspoň tedy pro mě i když s partou puberťáků zahleděných do mobilů a McDonaldů to bylo občas o nervy. Zároveň ale dokázali, že jsou samostatní, neztratí se, nebojí se a je na ně spoleh.

Zdeněk

 

Dejte o tomto článku vědět ostatním   →   Sdílet na Facebooku

Informujeme

  • 6. 10. 2023
    LEVITIO

    Zprovoznili jsme nový systém aktualit a přihlašování na akce LEVITIO, kam má přístup každý, kdo ovládá vlastní email, dítě, mládež a samozřejmě rodiče.

  • 6. 2. 2023
    Tábor 2024

    Další ročník táboření proběhne na Naději v prvních dvou týdnech prázdnin.

Nejbližší akce

Květen 2024

Po Út St Čt So Ne
1
2
3
  • Schůzka (CHIPPEWA)
4
5
6
7
8
9
10
  • Výprava: VÍKENDVÁ VÝPRAVA DO JIZERSKÝCH HOR (CHIPPEWA)
11
12
13
14
15
16
17
  • Schůzka (CHIPPEWA)
18
19
20
21
22
23
24
  • Výprava: Expedice DÁNSKO 2024 (CHIPPEWA)
25
26
27
28
29
30
31